Trepavice u doba COVIDA-19

Lashes
30.04.2020

Trepavice u doba Covid-19 virusa
Trepavice kao najmladji potomak beauty industrije sada dolaze do nesigurnog razdoblja. Naime, sa trepavicama ostvarujemo bliski kontakt sa musterijom. Nemoguce ih je izvoditi

a) u rukavicama
b) pod razno raznim plexy pregradama i vizirima.

Kao i do sada svaki moj ucenik je bio upoznat sa samom teorijom na pocetku nase edukacije a ta tema se tada kao i sada odnosila na stroge i kontrolirane uvjete rada i visoki stupanj dezinfekcije i sterilizacije. Naime, meni se osobno svida novonastala situacija jer ce (nadam se) i oni koji do sad nisu pridodavali higijeni i zastiti na radu malo poraditi na tome. U mom salonu oduvijek je na snazi visoka stopa higijene.
1. Ulaskom u salon musterije se izuvaju i dobivaju slapice koje se na dnevnoj bazi spricaju asepsolom u bacaju nakon 2-3 upotrebe
2. Obavezno umivanje i pranje ruku, niti jedna moja musterija ne moze leci na stol sa makeupom i neoprana
3. Jednokratne navlake na krevetu i jastuku koje se bacaju nakon svake musterije
4. Jednokratni pribor za rad (microstapici, podloske za oci, cesljici za trepavice)
5. Obavezna dezinfekcija ruku tehnicara i obavezno nosenje maske
6. Pincete predhodno ociscene, dezinficirane i STERILIZIRANE u autoklav uredaju.

Sukladno tome moje cijene su vece od ostalih koji nude istu uslugu ali bez barem 3 od 6 pravila.
Takva pravila bi trebali postivati svi i svesti mogucnost bilo kakve zaraze na minimum, ukljucujuci i razno razne bolesti oka. Sada je kljucno vrijeme da ulozite u znanje i kvalitetan materijal. U ovo doba ce samo kvaliteta prezivjeti.
Stoga savjetujem tehnicare da prate ovih 6 jednostavnih koraka i da bez brige se ponovo upuste bez straha u nasu divnu pricu stvaranja trepavica i uveseljavanju tisuce zena. Ja osobno se ne bojim i jedva cekam da ponovo uhvatim pincete u ruke. Ukoliko imate pitanje ili bi htjeli zaploviti u carobni svijet trepavica javite mi se slobodno.

Vasi Lash Master i Jelena Mitar, international lash master educator  heart

 

 

Ostavi komentar
2 komentara
Željana 30.04.2020
Higijena prije svega! Sve polaznice Janine akademije (nokti i trepavice) dobiju sve potrebne informacije i upute o higijeni kao i ostalim čarima našeg posla. Bravo Jelena!!!
JanaNails

heart

Jelena Mitar 30.04.2020
Tako je Željana, zato i jesmo najbolji. Hvala od ❤